Dia 8: Pagoda del Perfum

De bon matí anem cap a l'oficina d'Ocean Tours però ens diuen que avui no sortirà cap vaixell del port de Ha Long! Noooooo!! Diuen que hi ha una tempesta molt forta i que és perillós.

Després de pensar varies opcions alternatives, decidim passar el dia a la Pagoda del Perfum, i deixar per l'endemà la excursió a Ha Long. Haurem de retallar un dia, i en comptes de estar-hi 3 dies hi estarem 2. Esperem que demà ja no hi hagi la tempesta a la bahia...

A Ocean Tours ens busquen hotel per passar la nit, ja que no teniem allotjament a Ha Noi per avui. L'hotel es diu Continental Hotel.

Un taxi ens porta fins a l'hotel, deixem les maletes, i ens ve a buscar una furgoneta de l'agència per anar cap a la pagoda.

Curiosament, al cotxe coneixem dues parelles que es troben en la mateixa situació que nosaltres, també havien d'anar a Ha Long avui.

Arribem a un riu plè de barquetes de rems. Parem i pugem en una d'elles. Durant una hora, anem amb la baruqeta i dues vietnamites que remen fins a les escales que porten a la pagoda.



Plou una mica i ens hem deixat les capelines a l'hotel. Ens mullarem una miqueta!

Abans de pujar, parem a dinar en un lloc que dubto que recomanin gaires guies de viatge... Ben dinat, anem en telefèric fins al capdemunt de la munyanya on hi ha la Pagoda del Perfum.

És una espècie de cova gegant, dins de la roca. És molt bonic. Està tot plè d'encens i desprèn una olor curiosa, per això li diuen "del Perfum". tot i el disgust del matí, encara ha valgut la pena venir i tot...



Estem una estona voltant i tornem a baixar amb el telefèric. Quan arribgem a baix, ens sorpren una espectacular tromba d'aigua. Pensem que deu ser la tempesta de Ha Long que ha arribat fins aquí.

Ens comprem unes campelines de plàsic però ens mullem igualment. Plou moltíssim i ens refugiem una estona al bar on hem dinat. Quan ja plou menys, tornem amb les barquetes cap al cotxe, no sense abans pagar els dos dolars de propina que ens reclamen les remeres...

Arribem a Ha Noi a la tarda i anem a Ocean Tours per arreglar l'excursió de l'endemà. Ens fan la reserva pel dia següent però no ens asseguren que el temps ja sigui bo. Quins nervis!

Anem a sopar una mica i anem de seguida cap a l'hotel. Segueix plovent molt i tenim por de quedar-nos sense anar a Ha Long...

0 comentaris: