Dia 20: Angkor (2a Part)

Avui ens llevem més d'hora que ahir. La primera visita que fem està a uns 35 quilòmetres de Siem Reap, i es clar, amb el tuc tuc triguem una mica en arribar-hi.

A les 6:30 ja estem desperts i esmorzant a l'hotel, i a les 7 en punt ens ve a buscar el tuctuquero per començar el segon dia del tour.

Al cap d'una horeta i quart de camí, arribem al primer temple del dia. Es diu Banteay Srei, i com deia abans, està bastant lluny del complexe principal d'Angkor. De fet, degut a la seva llunyania, fins fa uns deu anys, al 1998, per visitar-lo s'havia de demanar un permís especial, i portar escorta militar, ja que els Jemers Rojos feien servir la zona d'amagatall.



El temple és molt bonic. Les mides són més petites que les dels temples que hem vist fins ara. Resulta que el rei va confiar la seva construcció a les dones, d'aquí el sobrenom de "Temple de les Dones", i com que no podiem carregar tant pes com els homes, van fer el temple més petito, però carregat de relleus a les parets.

Durant la visita ens hem d'esperar cinc minutets a que marxin els dos grups de japonesos que hi ha. Tots fan fotos sense control i preferim esperar i veure el temple més tranquilets...

Tornem cap al tuc tuc i ens dirigin una altra vegada cap al complex principal.



El següent temple que visitem és el Mebon Oriental. A l'entrada hi ha uns elefants molt macos. Acabem de visitar el temple i ens encaminem cap a Ta Som. La principal característica del temple és que a una de les portes hi ha un arbre incrustat. És molt curiós!



Després anem al "Temple de les Serps entrellaçades" o Preah Neak Pean. És una mena d'estany amb una edificació al centre amb tot de serps que entrellacen les seves cues.

Estem morts de gana. Ja és la una del migdia i anem cap a un xiringuito per menjar una mica i de pas descansar. Portem uns dies caminant sense parar i estem molt cansadets...

Ja hem recuperat forces! Ben dinat anem a Preah Khan, un altre temple invait per la jungla i la vegetació, però menys espedctacular que Ta Prohm.

Em sembla que el guia està cansat i s'en vol anar a casa. En sortint de Preah Khan ens diu que si ja volem tornar a l'hotel, però es clar, li diem que no, que és molt d'hora i que volem visitar algun altra temple. Finalment, després de discutir una miqueta amb ell, aconseguim anar al Thommanon, un temple petitonet a les afores d'Angkor Thom. Ens asseiem una estona a les escales tot assaborint els últims minuts en aquests maravellosos temples.

Tornem cap a l'hotel i li paguem el tour al tuctuquero. Els dos dies ens costen 40$ (20$ per cap). Estem cansats i descansem una mica a l'habitació abans d'anar a sopar. A l'entrar ens trobem la roba que haviem deixat per rentar, neta i planxada a sobre el llit. Perfecte!

Avui decidim sopar a l'hotel. Demà ja comencem la operació tornada.

0 comentaris: