Dia 19: Angkor (1a Part)

Hem quedat amb el tuctuquero a les 8 del matí per fer el petit circuit d'Angkor. Esmorzem a l'hotel i fem camí cap a l'entrada del recinte. Noooooooo!!! Ara s'ens espatlla la moto!! Per sort, no perdem gaire estona. Anem a les taquilles i comprem el passi de tres dies, que ens costa 40$ per cap. Ens fan una foto amb una webcam i ens imprimeixen el carnet d'entrada.

Molt bé! Ja hi som. Anem cap al primer dels temples que visitarem. A l'arribar ens sorpren lo enorme que és. Per fotos ens pensavem que era gram però no ens ho imaginavem tant enorme.

Accedim al recinte per la primera porta que ens trobem, a la que hi arribem atravessant una passarela de pedra que creua un enorme llac. Al atravessar-la ens trobem davant d'una marevella arquitectònica. La veritat és que és sorprenent. Per molt que hagis vist mil fotos, no t'en pots fer una idea. És impressionant!

Primer de tot has de atrevessar unaa altra passarela ammb baranes amb forma de serp amb 9 caps, les "Nagas". Vas caminant i passes per biblioteques, per dos llacs amb nenúfars fins que arribes al complex arquitectònic. Ens hi estem unes tres horetes en total, mirant i recorrent Angkor Wat.



En sortint d'Angkor Wat, anem a veure Angkor Thom on visitem el Bayon, el Baphuon, la Terrassa dels Elefants i la Terrassa del Rei Leprós.



En sortim anem a buscar el tuctuquero al restaurant nº19 i aprofitem per dinar. Aquí la gent és més pesadeta. No paren de seguir-te i insistir en que els hi compris alguna cosa, fins i tot quan estem asseguts dinant ens ofereixen tot tipus de coses, braçalets (ten to one dollar), estatues, imans per la nevera...tot el que us pugueu imaginar.

Acabem de dinar i anem a visitar el Ta Keo, un temple que té moltíssimes escales i molt enpinades. Enlloc de pujar sembla que escalis. Puges amb les mans i els peus a 4 grapes. Això ho feien així perque al pujar abaixis el cap en senyal de respecte.



Continuem la visita cap al Ta Prohm, el temple que surt a la peli de Tomb Rider. És impressionant!!! Ens agrada moltíssim! El temple està totalment invaït per la jungla i molts arbres han crescut per les parets creant un temple màgic i especial. Ens tornem bojos fent milions de fotos...



Al sortir ens trobem un grup de música tradicional de Cambodja. Està format per víctimes de les mines antipersones, posades durant la guerra civil dels Jemers Rojos. Ens impacta tant que els hi comprem un CD.

Tornem cap al tuc tuc i anem al Banteay Kdei i quan ja es fa fosc anem al Phnom Bakeng. Visca!!! En Sergi té una molt bona pensada. Pujarem en elefant per baixar del temple! Pugem fins al capdemunt del turó on hi ha el temple a peu. Al arribar els trobem una marabunta de gent i de seguida que podem decidim anar a buscar l'elefant.



És molt divertit! Pugem unes escales a la mida de l'elefant i seiem a la seva esquena en una espècie de banc doble. El genet hi munta directament sobre el cap. Casualment a l'esquena hi té una butxaqueta on hi posa... "tips"...

A l'arribar a baix el nostre tuc tuc no hi és. Ens esperem una estoneta fins que arriba i ens porta de nou a l'hotel. Per sopar no trobem res a prop de l'hotel així que mengem quatre galetes i quatre patates que tenim a les bosses i ens adormim.

0 comentaris: