Dia 5: Trekking per Sa Pa (1a Part)

Esmorzem a l'hotel i anem cap a l'oficina de Handspan, on el guia, que es diu "Zun" ens explica el trekking i el homestay que farem.

Un 4x4 ens porta fins a Ta Van, a mitja hora de Sa Pa, on comencem el trekking de 15 kilometres pels camps d'arròs de les muntanyes de Sa Pa.

El primer tram és el més complicat perque tot són pujdades i baixades. És preciós! La muntanya està plena de terraces d'arròs i de camps de blat.



Pel camí el guia ens explica la manera que tenen de viure les ètnies de la zona. Aquí, al contrari que a Bac Ha on predominaven els H'mong Flor, està plè de H'mong Negres i de Dzaos.

Algunes dones ens segueixen durant el camí, però els hi diem que no volem comprar res i deixen de seguir-nos.



Creuem el riu per un pont que es mou una mica, i després de caminar durant una hora més, arribem a un poblat on hi dinem. Portem les botes plenes de de fang! Es veu que ahir va ploure molt. El terra rellisca i caiem sovint...

Mengem pa amb una mena de truita i fruites, i seguim la marxa cap al nostre destí, Ban Ho, el poblat Tay on tenim l'allotjament amb una família local.



Arribem, descansem una mica i sopem amb la família. Durant el sopar parlem una estona amb el guia i amb els Tay.

Per beure, ens donen un vi d'arròs. El guia ens explica que se'l fan ells mateixos i que només té 20 graus (Després ens assebentariem que en realitat en tenia 50...). Per veure'l hi ha un ritual. S'ha de dir: Mot, Hai, Ba... Ioooo (un, dos tres). Al final, entre xupito i xupito ens acabem dues ampolles de litre i mig de vi d'arròs! La nit la vem acabar en un karaoke d'una casa del poblat. En fi...

0 comentaris: